Ekonomia

Okładka

Ekonomika handlu żywnością i produktami rolnymi

Red. Stanisław Urban, Red. Anna Olszańska
Wydawnictwo:Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
Rok wydania:2015
ISBN:978-83-7695-541-4
Liczba stron:336
Format:B5
Oprawa:miękka
Dostępność:Dostępny Dostępny
Wydawnictwo AE Wrocław
Cena: 35.00 zł
Podręcznik dotyczy zagadnień z zakresu ekonomiki handlu żywnością i produktami rolnymi. Koncentruje się na problemach teorii handlu, ekonomiki i organizacji przedsiębiorstw handlowych, a także na ekonomice konsumpcji i prawie gospodarczym oraz ekonomice i organizacji gospodarstwa domowego i gastronomii. Opisuje również zagadnienia wymiany towarowej w ujęciu makroekonomicznym. Książka została podzielona na dwie części. Pierwsza z nich dotyczy problemów makroekonomicznych handlu produktami rolnymi i spożywczymi, druga zaś została poświęcona analizie sytuacji na wybranych rynkach branżowych. Podręcznik ten jest unikatowy ze względu na brak na rynku wydawniczym porównywalnych opracowań. Winien być przydatną pozycją w realizacji procesu dydaktycznego co najmniej na kilku kierunkach studiów w uczelniach ekonomicznych i rolniczych (przyrodniczych). 


Pliki do pobrania

PDF Spis_tresci_Wstep.pdf PDF - 155.80 KB Pobierz