[ OTWARTY DOSTĘP] Nauki Inżynierskie i Technologie 38-2022

Cena: 0,00 zł 0.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Spis treści

Autor: Tomasz Lesiów (red.)
Rok wydania: 2022
e-ISSN: 2449-9773
Liczba stron: 208
Format: B5
Wersja elektroniczna: DBC


WSZYSTKIE NUMERY CZASOPISMA DOSTĘPNE W CZYTELNI DBC (OTWARTY DOSTĘP)

Spis treści/Contents
Wstęp 7
Grażyna Bortnowska: Effects of Starch Type and Concentration on the Physicochemical, Rheological and Sensory Properties of Bream (Abramisbrama L.) Surimi-Based Gels Enriched with β-1,3/1,6-D-Glucans / Wpływ rodzaju i stężenia skrobi na właściwości fizykochemiczne, reologiczne i sensoryczne żeli przygotowanych z użyciem surimi z mięsa leszcza (Abramis brama L.) wzbogaconych dodatkiem β-1,3/1,6-D-glukanów 11
Maria Gąsiewska, Małgorzata Janczar-Smuga: Potential Benefits and Threads Arising from a Plant-Based Diet / Korzyści i zagrożenia wynikające ze stosowania diety roślinnej 27
Joanna Harasym: 3D Printers for Food Printing – Advantages and Drawbacks of Market Ready Technical Solutions / Drukarki 3D do druku żywności – zalety i wady rynkowych rozwiązań technicznych 41
Karolina Jachimowicz-Rogowska, Lesya Sowińska, Anna Winiarska-Mieczan, Katarzyna Kolasa, Julia Fabjanowska: The Most Commonly Used Diet Supplements for Hair, Skin and Nails in the Opinion of Pharmacy Employees from Different Cities in Poland / Najczęściej stosowane suplementy diety na włosy, skórę i paznokcie w opinii pracowników aptek z różnych miast na terenie Polski 60
Małgorzata Agnieszka Jarossová, Katarína Gubíniová: Baverage Container Deposit Return System in Slovakia: Insights after One Year of Its Introduction / System zwrotu kaucji za opakowania po napojach na Słowacji: spostrzeżenia po roku od jego wprowadzenia 75
Dariusz Kikut-Ligaj, Katarzyna Mikołajczyk-Bator, Michał Malak: Analiza preferencji konsumentów wobec piw oraz sterowanie smakiem gorzkim piw chmielonych / Analysis of Consumer Beer Preferences and Bitter Hop Beer Taste Controlling 90
Wiesław Michniewicz, Grzegorz Pogorzelski, Tomasz Lesiów: Risk Analysis of Berry Harvesting in a Blueberry Plantation / Analiza ryzyka dotyczącego pozyskania jagód na plantacji borówki 111
Agnieszka Orkusz, Daniela Dobrzyńska: Can You Trust a Box Diet? / Czy możesz zaufać diecie pudełkowej? 124
Maciej Oziembłowski, Tomasz Lesiów, Cornelia Šabanagić: Metodologia testu chi-kwadrat na przykładzie badań ankietowych dotyczących europejskich serów regionalnych / The Methodology of the Chi-Square Test on the Example of Surveys on Regional Cheeses 134
Karolina Piec, Małgorzata Janczar-Smuga: Assessment of Consumer Knowledge of Gluten-Free Food / Ocena wiedzy konsumentów na temat żywności bezglutenowej 164
Sylwia Przybylska, Piotr Przybylski, Damian Krzysztof Lindorf: Use of Courgette and Added Citrus Fruit for Jam Production / Wykorzystanie cukinii i dodatku owoców cytrusowych do produkcji dżemów 186
Małgorzata Agnieszka Jarossová: Informacja o książce: Tomasz Lesiów (red.), Nowe trendy w pracy przewodnickiej /Information ab out the Book:Tomasz Lesiów (Ed.), New Trends in Guide Work 205

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl