PN 494 Wybrane zagadnienia z bioekonomii

Cena: 0,00 zł 0.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Spis treści

ISSN: 1899-3192

e-ISSN: 2392-0041

Liczba stron: 268

Licencja: CC BY-NC-ND 3.0

Wersja elektroniczna: Kliknij „Spis Treści”

„Zioła odchudzające” w walce z otyłością – charakterystyka substancji aktywnych wspomagających odchudzanie oraz badanie ankietowe na temat stosowania preparatów ziołowych

Patrycja Bańkowska, Iwona Bryndal


Zastosowanie naringinazy w technologii soków i win

Joanna Bodakowska-Boczniewicz, Zbigniew Garncarek


Źródła skażenia powietrza i zagrożenie szkodliwym bioaerozolem w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego

Barbara Breza-Boruta, Magdalena Kroplewska, Agata Pastewska, Beata Szala


Bioindykacja zanieczyszczeń wód powierzchniowych z zastosowaniem mikrobiotestu Daphtoxkit

Robert Hanczaruk


Spektrum ekologiczno-siedliskowe flory naczyniowej zwałowiska odpadów pogórniczych „Ruda” w Zabrzu-Biskupicach

Robert Hanczaruk


Rewitalizacja miejskich przestrzeni nadrzecznych na przykładzie doliny Kłodnicy w Gliwicach

Robert Hanczaruk, Agnieszka Kompała-Bąba


Konopie – substancje aktywne, właściwości lecznicze i zastosowanie

Alicja Horanin, Iwona Bryndal


Kto stoi na straży bezpieczeństwa konsumenta z alergią pokarmową?

Joanna Jasnowska-Małecka, Michał Wrzesiński


Analiza proliferacji i apoptozy komórek po promieniowaniu UV

Sylwia Kała, Karolina Gajda, Dorota Hudy


Zdolność Listeria monocytogenes do przeżycia w zakładzie przetwórstwa żywności

Magdalena Kroplewska, Zbigniew Paluszak, Barbara Breza-Boruta, Agata Marosz


Problemy pszczelarstwa w Polsce

Monika Kucharczyk, Małgorzata Krzywonos, Jolanta Błaszczyk, Przemysław Seruga, Agnieszka Piekara, Sylwia Zimny, Daniel Borowiak


Występowanie potencjalnie chorobotwórczych bakterii w powietrzu na liniach produkcyjnych zakładu przetwórstwa rybnego

Agata Marosz, Barbara Breza-Boruta, Magdalena Kroplewska


Badanie poziomu wiedzy oraz opinii konsumentów będących na diecie bezglutenowej na temat produktów wchodzących w jej skład

Agnieszka Marszałek


Recykling w gospodarstwie ekologicznym

Natalia Maruszewska


Wpływ zastosowania zmiennofazowego magazynu ciepła na temperaturę w sieci ciepłowniczej

Kinga Nogaj


Segregacja nanokrystalitów jako sposób na zwiększenie wydajności żelazowego katalizatora w reakcji rozkładu amoniaku

Urszula Nowosielecka


Analiza korzyści z zastosowania symbiozy przemysłowej

Michał Preisner


Olej rzepakowy źródłem cennych kwasów omega 3-6-9

Dominika Szczepańska, Iwona Bryndal


Ocena właściwości przeciwutleniających napojów fermentowanych typu perry

Paulina Witt, Maria Śmiechowska


Ocena zawartości witaminy C w ziemniaku poddanym procesom technologicznym

Joanna Wyka, Agnieszka Tajner-Czopek, Michaela Godyla, Paulina Witek, Wojciech Wilczek


Metodyczne podejście do konieczności ustanawiania stref ochronnych ujęć wód podziemnych na przykładzie ujęcia w Starym Sączu

Ewa Wysowska, Alicja Kicińska, Grzegorz Nikiel


Jakość pieczywa gryczanego z dodatkiem mąk bezglutenowych

Angelika Zys, Zbigniew Garncarek

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl